A honlapot én találtam ki és az én tulajdonomban van: Ötvös Zoltán.


Az első lökést a rádiózás fele gyerekkoromban, a 70-es években, apám adta amikor megmutatta meg egy egyszerű polgári vevő belsejét s magyarázta el nagyjából a működését. Már akkor elvarázsoltak a csövek s a tény, hogy ezek hangot adnak a "semmi" -ből. A végső lökést a rádiózás irányába az öreg matematika-fizika tanárom adta amikor megmutatta a rádióamatőr állomását. Bekapcsolta az adó-vevőt s csinált egy pár kapcsolatot rövidhullámon, 100 - 3000 km között. Az a tény, hogy itt egy készülékkel, egy antennával kapcsolatba tudok lépni egy X távolságra lévő emberre csak rádióhullámok segítségével, teljesen megbabonázott, s ez a "szerelem" a mai napig is tart s minden olyan készülék érdekel amely rádióhullámok segítségével kommunikál, legyen az egy egyszerű vevő , egy adó-vevő vagy akár egy repülős rádióiránytű.

Később megkaptam az amatőr engedélyemet s végre rádiózhattam kedvem szerint! Egyszer egy amatőr barátomnál megláttam egy katonai rádiót, talán egy R123 vagy egy R105D volt, kb 15 évvel ezelőtt. Mindig is érdekeltek a régiségek s az öreg katonai rádiókban ez a két dolog találkozott, a régiség és a rádiózás. Teljesen elvarázsoltak azok a rádiók s eldöntöttem, hogy ezekkel foglalkozni fogok. Elsőre csak gyűjteni kezdtem őket, de aztán már a működésük is elkezdett érdekelni, így nekifogtam megtanulni megjavítani azokat.

Remélem, hogy törekvésem minél több emberhez eljut s talán ők is meglátják ezekben a készülékekben azt a hatalmas szellemi-fizikai munkát amellyel annak idején ilyen remek berendezéseket voltak képesek csinálni!