Üdvözlünk minden kedves látogatót a Katonai rádiók / Military radios honlapunkon!
 
 
 
Érdeklődési körünkbe a Varsó -i szerződésben résztvevő országok, főleg az orosz és a magyar katonai rádiók tartoznak, legyen az csak egy  egyszerű vevő vagy akár adó-vevő is.
Ez egy SZAKMAI honlap.

Azért hoztuk létre ezt a honlapot, hogy minél több információt meg tudjunk osztani az érdeklődökkel ezekről a különc készülékekről. Különcek, mert annak idején "kezdetleges" -nek mondható eszközökkel olyan elektronikai "műalkotás" -okat hoztak létre amint pl az R-123 -as adó-vevő tankrádió vagy az R-326 -as vevő amely még a mai, modern világban is megállja a helyét érzékenység szempontjából. Különcök abból a szempontból is, hogy páratlanul ötvözték az elektronikai és a mechanikai megoldásokat. Szeretnénk csokorba fogni az ezekről a készülékekről található, innen-onnan összeszedett információkat, hozzáadva a saját tapasztalatainkat, akár saját bemutató videóinkat is. Erre szolgál a Rádiók lista.
 

Mivel egy-egy készülék javításához, teszteléséhez műszerekre, berendezésekre van szükség, így azoknak is helyet adtunk, azokat szeretnénk felsorolni az Egyéb berendezések listában. Ugyanakkor a rádiós kommunikációs eszközök körébe tartoznak az olyan berendezések is mint pl. egy repülős rádiós iránytű. Ez is az Egyéb berendezések tárgykörébe soroltuk.

Javításhoz alkatrészekre is szükség van így azokat az Alkatrészek listába soroltuk. Itt főleg a csövek és félvezetők adatlapjaikat soroljuk fel.

És végül lehetőséget adunk az érdeklődök és a gyűjtők közti információ és készülék csere-berére is amelyet a Fórumok alatt lehet megtenni. Az információ cserét azt nagyjából ilyen kérdezz-felelek kerekasztal szerűen lehet megtenni. A készülék csere pedig keres-kínál formában lehetséges, DE...
Mivel ennek a honlapnak NEM a kufárkodás, a nepperkedés vagy az anyagi haszonszerzés a célja, így ebben a fórumban csak és kizárólag készüléket lehet készülékre cserélni.

PÉNZ  ITT NEM JÁTSZIK!

Az oldal célja mindenképpen a tisztesség, korrektség és az egzakt információk közlése. Ezért:
- minden egyes cikk igen alapos elemzésnek vetünk alá, így cikket közölni egyelőre csak mi Zoltán -ok tudunk és még 1-2 megfelelő tapasztalattal rendelkező kollega,
- a cikkek olvasása, letöltése bárki számára, regisztráció nélkül lehetséges, hiszen pont ez a cél, hogy lehetőleg minél több érdeklődőhöz eljusson az információ,
- fórumot olvasni szintén regisztráció nélkül lehetséges, viszont a fórumokba írni csak és kizárólag regisztráció után lehet.
 

Minden egyes regisztrálási kérelem egyedileg van megvizsgálva és elbírálva.
 
Mivel szándékunk, hogy ezek a "műalkotás" -ok ne tűnjenek el az idő homályában, így gyűjtünk mindenféle dokumentációt és készüléket, berendezést ami a fentiekbe beletartozik, tehát ha Ön rendelkezik bármilyen olyan dokumentációval, berendezéssel, készülékkel, rádióval, alkatrésszel amelyre nincs szüksége, szeretné ha azok ne a MÉH telepen végezzék, kérjük ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot! 
 
Megnyitottuk saját youtube csatornánkat is, ahova folyamatosan töltünk fel videókat rádiókról : Sultan's Radio Workshop
Ezeket a videókat egyébként az adott rádió típusnál is fel fogjuk sorolni.
 
Minden esetleges hibát, ötletet, javítási javaslatot szívesen veszünk, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a Kapcsolat menüpont szerint! Köszönjük!
 
Üdvözlettel
Zoltán -ok (Mezei és Ötvös)