Fenntartom azon álláspontomat, hogy a közzétett dokumentumok - származzon az bárhonnan, saját scannelés, letöltés internetről - alapvetően az adott ország Honvédelmi Minisztériumának vagy a gyártó cégnek a szellemi tulajdona, tehát senki sem formálhat jogot rájuk azok bescannelése / közzététele után, attól még nem válik az illető tulajdonává, hogy bescannelte. Én sem teszem. Attól, hogy az adott Minisztérium vagy cég nem él a tulajdonosi jogával, attól még az ő szellemi tulajdona és nem másé. A szellemi tulajdon nem évül el.

Egy barátom mondta régebben, hogy a tudás megtartása önmagunknak egoizmus. Célom a tudás, a tapasztalat továbbadása s nem az anyagi haszonszerzés bármilyen formában.Tőlem bárki szabadon letölthet bármit, ami az oldalon található, szabadon vihető. Én is több helyről szedegetem össze az infókat, képeket. Nem kérek érte semmiféle ellenszolgáltatást, jutalmazást, bármit annak ellenére, hogy rengeteg időt elvesz a keresgélés, rendszerezés.  Ha segítség, információ kell, akkor kérem vegye fel velem  kapcsolatot s legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni. Ugyanakkor szívesen veszek bármilyen együttműködést, segítséget, információt, dokumentációt vagy - ideális esetben - akár készüléket is. Szívesen együttműködök más honlapokkal is.

 Forrásaim egy része internetről szabadon letölthető dokumentumok. A teljesség igénye nélkül a legfontosabb internetes forrásaim a következőek:

 

- military.trcvr.ru - NEM működik, sajnos úgy néz ki, hogy ez a mesterségesen generált háború a szellemiséget sem kíméli

- museum.radioscanner.ru

- cqham.ru

- elektrotanya.com

- HA5BRG Tamás barátom Youtube csatornája

 

Ha bárkinek gondja van a fentiekkel, akkor kérem jelezze felém az Egyebek / Kapcsolat menüpontban.