R-111

Több
2 éve 10 hónapja #9 Írta: kmrroot
kmrroot válaszolt a következő témában: R-111
Igen, Zoli barátom is megerősítette, hogy ő is csak egyféléről tud s az alapból csak szimplex-et tud. Viszont a doksijában megtévesztően van leírva.
Ha jól tudom akkor az R111 sorozatszámának az első két karaktere ami meghatározó pl az antennahangoló használatában, de ha jól tudom akkor a tápegység esetében is meghatározó.
Érdekes egy jószág szó se róla :) Lényeg, hogy most már érted a lényeget :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
2 éve 10 hónapja #8 Írta: Atis
Atis válaszolt a következő témában: R-111
Köszönöm a válaszod! Hasonlóképp sejtettem én is, mert küllemileg csak egy féle R-111-et ismertem (az viszont igaz, hogy sorozatonként van eltérés, mert nem azonos pld. a hangoló csatlakozóinak a száma), viszont a leírásban szereplő "szimplex változat" és "duplex változat" szövegek megtévesztően hatnak. Ezek szerint ez csupán a bekötésre vonatkozik.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
2 éve 11 hónapja - 2 éve 11 hónapja #7 Írta: kmrroot
Megkérdeztem Zoli barátomat, a válasza a következő:
- annak amit Te kérdezel a pontos megnevezés kettős szimplex üzemmód,
- R-111 duplex üzemhez két rádió kell és egy kettős antenna hangoló
- ekkor a két rádió egy közös antennára dolgozik
- a rádiókban semmi különbség nincs
. a két rádiót azonos frekvenciára hangolni TILOS!!
- legalább 10kHz eltérést tartani kell a két frekvencia között figyelembe véve a tiltott frekvenciákat is.
A doksiban van erről rajz egyébként, amelyben a szimplex -et kihangsúlyozza, de a duplexet nem. Viszont benne van a duplex üzemmód bekötése.
Utolsó szerkesztés: 2 éve 11 hónapja kmrroot által.

Több
2 éve 11 hónapja #6 Írta: kmrroot
Első körben megnéztem azokat a doksikat amelyek nekem vannak, de abban nem találtam utalást duplex üzemmódra. Van sima szolgálati vétel, rádió, távvezérlés és retranszlációs üzemmód. Duplex-et nem találtam.
De megkérdem a Zoli-t :)

Több
2 éve 11 hónapja #5 Írta: Atis
R-111 téma létrehozva Atis által
Meg tudná valaki mondani, hogy az R-111 szimplex, illetve duplex változata között mi a különbség, honnét lehet eldönteni, hogy mely típusssal van dolgunk?

Az oldal motorja a Kunena fórum